Zorg

Kinderen verdienen gelijke kansen om zich te ontwikkelen. Sommigen hebben daarbij extra zorg en aandacht nodig. Dat kan gesignaleerd worden door de ouders, het consultatiebureau, op school of bij ons in de opvang. Voor het kind zelf is het fijn de juiste ondersteuning te krijgen, liefst dicht bij huis, gewoon in de eigen, vertrouwde leefomgeving. Daarom zetten we (ook letterlijk) de deur open voor samenwerking, houden we van korte lijnen en zijn we altijd bereid onze expertise te combineren met die van zorginstanties. Samen weten en kunnen we meer.

Wat kunnen we voor je doen?

In onze samenwerking met zorg gaat het allereerst om korte lijnen, snel de juiste instantie of contactpersoon weten te vinden als een kind extra zorg of aandacht nodig heeft. Zo helpen we ook ouders de juiste route vinden. Met onze jarenlange pedagogische ervaring zijn wij in staat om problematiek tijdig te signaleren en eventueel door te verwijzen. Of kunnen we kinderen bij ons in de opvang helpen door gerichte adviezen vanuit zorginstanties te integreren in onze eigen aanpak. We denken graag mee en bieden als het lukt, in samenwerking met gespecialiseerde partijen, kinderopvangplaatsen aan voor kinderen met een grotere zorgbehoefte.  

Ook samenwerken?

Wij willen je beter leren kennen, samen kijken of we onze krachten kunnen bundelen. Samen onderzoeken wat nodig is, waar behoefte aan is of wat je wens is. Vervolgens brengen we bijvoorbeeld de juiste personen met elkaar in contact of stellen we een maakteam samen. Op kleine schaal of juist vanuit een grote gedachte, uitgaande van verschillende perspectieven en vakgebieden. Samenwerking is maatwerk met maar één doel: optimale ontwikkeling van ieder kind. We gaan graag met je in gesprek.

Bel 0900 - 5 10 15 20 en toets je postcode in om terecht te komen bij het dichtstbijzijnde regiokantoor.