Verhalen van medewerkers

Hoe is het om te werken bij Humankind? Niemand kan je dat beter vertellen, dan onze collega's zelf.

Deze inhoud is gedeactiveerd totdat cookies zijn geaccepteerd

Tanja telt

Pedagogisch medewerker

Ik word gewoon blij van het feit dat ik mezelf kan zijn en dat ik mijn energie over kan dragen naar de kinderen en dat ik die energie ook weer terugkrijg van de kinderen. ” 

Nikki telt

Pedagogisch medewerker

"Wat was ik blij dat ik na mijn stageperiode bij Humankind mocht blijven werken. Nu werk ik alweer 2 jaar als vaste kracht op een babygroep. Ik ben helemaal fan van de pedagogische visie. Bijvoorbeeld van het laag meubilair, waardoor kleine kinderen veel sneller op ontdekking gaan en zelfverzekerder worden. Naast mijn werk op de groep adviseer ik ouders, heb mijn VVE- en speciale babyscholing gehaald en ben ook Fitcoach. Humankind past bij mij.”

Florian Telt!

Pedagogisch medewerker

"Kinderen bekend maken met technologie, zoals een green screen. Daar krijg ik energie van. Ik krijg de ruimte om activiteiten te bedenken en de benodigde materialen aan te schaffen."

Kelly Telt!

Pedagogisch medewerker

“Naast Pedagogisch medewerker ben ik Docent babymassage. Ik deel graag met ouders en collega’s hoe massage verzachtend kan werken bij buikkrampjes, slapen bevordert en ontwikkeling stimuleert. En dat het ook meerwaarde heeft voor jezelf en de hechting met een kind. Mijn werk bij Villa Vrolijk biedt mij allerlei kansen. Het lijkt mij geweldig mijn kennis verder te delen. Dat is hopelijk mijn volgende stap!”

Femke Telt!

Pedagogisch medewerker

“Bij meerdere organisaties heb ik gekeken, maar Humankind kwam eruit als beste. Van begin af aan oprechte aandacht. Voor mij en hoe mijn werk het beste zou aansluiten bij mijn persoonlijke situatie als moeder. Vaste werktijden en een goede work life balance vind ik belangrijk. Na allerlei opleidingen en functies weet ik dat mijn hart bij pedagogiek ligt. Ik vind het leuk jonge kinderen spelenderwijs te laten leren en ontdekken. Prachtig om een band met ze op te bouwen. En met hun ouders. Ik heb het naar mijn zin bij KDV Bumme!” 

Vacatures

Is je interesse gewekt? Bekijk dan onze vacatures. 

Onze vacatures 

Ingrid Telt!

Pedagogisch medewerker

“Samen met prépubers creëren we een aparte chillruimte. Je ziet ze glunderen als we hun eigen ideeën waarmaken. Kinderen in de leeftijd 8+ hebben iets anders nodig dan de jongere groep op de BSO. Daar is aandacht voor bij Humankind. Ook voor ons als medewerkers. Ik heb jaren met baby’s en peuters gewerkt, maar dat werd de laatste tijd fysiek te zwaar. De aandacht hiervoor en de oplossing die ik samen met mijn leidinggevende hiervoor heb gevonden voelt super goed!”

Glen telt

Sportpedagoog

“Ik merk dat ik tel binnen Humankind, omdat ik de vrijheid en het vertrouwen krijg om mijn sportieve ideeen tot uitvoering te brengen.” 

Bekijk portret

Lisa telt

Pedagogisch medewerker

“Een jaar geleden ben ik gestart in de flexpool en inmiddels werk ik als vaste kracht op de BSO. Het bevalt echt heel goed. Elke dag is een nieuw avontuur. Ik voel dat ik meerwaarde heb omdat de kinderen al echt aan me zijn gehecht, ik waardering krijg van ouders, de sfeer met collega’s heel goed is en ik vrijheid krijg om mijn ideeën uit te werken. Zo ga ik binnenkort aan de slag met kinderen op social media.”   

Monique telt

Pedagogisch medewerker

“Ik heb meerwaarde bij Humankind, omdat ik naast mijn werk als pedagisch medewerker op de groep nog iets kan doen met mijn passie, dat is bewegen. Daar krijg ik kans voor. Samen met mijn leidinggevende hebben we dit eigenlijk bedacht en opgezet om dit project uit te voeren. Je kunt jezelf zijn bij de kinderen en ik kan de hele dag bewegen. Daar word ik blij van! ” 

Bekijk portret

Deze inhoud is gedeactiveerd totdat cookies zijn geaccepteerd

Annemieke telt

Pedagogisch medewerker

"Humankind en ik passen goed bij elkaar. Het zit haast een beetje in mijn DNA."

Noortje telt

Pedagogisch medewerker

“Sinds twee maanden werk ik bij Peuteropvang De Arc, in de community school van Tilburg. Humankind verraste mij al op dag 1. Samen met mijn leidinggevende zat ik aan de keukentafel bij een ouder thuis. Om te helpen met de inschrijving. In ons beste Engels-Spaans hebben we verteld over Humankind. Bij De Arc zie ik de kinderen nu al groeien. Wat mij echt blij maakt is als een kind voor het eerst mijn naam noemt. Dat voelt zo bijzonder.” 

 

Bekijk portret

Liesbeth telt

Pedagogisch medewerker

“Mezelf kunnen zijn, dat is voor mij heel belangrijk. Daarbij hoort dat ik graag meedenk en meedoe. Binnen Humankind wordt dat gewaardeerd. Al bijna 25 jaar, want zo lang werk ik bij de organisatie. Ik maak de roosters en werk als Pedagogisch medewerker. En dat betekent blije gezichten en knuffels van de kinderen. Fijn dat ik een bijdrage kan leveren in deze ontwikkelrijke omgeving."

Vacatures

Is je interesse gewekt? Bekijk dan onze vacatures. 

Onze vacatures 

Tamara telt

Locatiemanager

“Mijn naam is Tamara en ik werk als locatiemanager op de vestiging waar ik 27 jaar geleden als stagiaire ben begonnen. Ik voel me thuis bij Humankind en gewaardeerd voor mijn inzet. Ik heb de afgelopen jaren mogen genieten van een mooie studiereis naar Duitsland en een opleiding Management kinderopvang kunnen volgen en afronden. Ik hoop nog vele jaren bij te dragen aan kwalitatief goede kinderopvang, samen met ons stabiele team. Samen staan we sterk! Ik vind het belangrijk dat mensen zich door mij gewaardeerd voelen, zoals ik mij gewaardeerd voel door Humankind.”

Yvonne telt

“Ik werk in Millingen aan de Rijn, bij kinderdagverblijf De Kinderkorf. Ik werk daar op 3 doelgroepen. Ik ervaar meerwaarde in mijn werk, omdat ik naast pedagogisch medewerker op de groep ook kwaliteitsfunctionaris en fitcoach ben. Als kwaliteitsfunctionaris bereid ik zo bijvoorbeeld de pedagogische overleggen voor en als fitcoach geef ik fitcoachtraining aan collega’s.”

 

Bekijk portret

Vacatures

Is je interesse gewekt? Bekijk dan onze vacatures. 

Onze vacatures 

Imma telt

Pedagogisch medewerker

“Mijn naam is Imma, pedagogisch medewerker op de babygroep. Als de kinderen ‘s morgens worden gebracht, neem ik altijd de tijd voor een goede overdracht. Ze zijn blij om mij weer te zien, ze komen knuffelen en laten zich troosten. Als een kind het hoofdje op mijn schouder legt, merk ik dat zij zich bij mij op haar gemak voelt. Ik bied kinderen graag een veilige basis, waar ze zich kunnen ontspannen en zichzelf kunnen zijn.”

Vacatures

Is je interesse gewekt? Bekijk dan onze vacatures. 

Onze vacatures 

Puja telt

Pedagogisch medewerker

"Ik werk hier tweeënhalf jaar en ben begonnen als stagiaire. Ik deed toen de opleiding pedagogisch medewerker niveau 3. Na mijn stage ben ik hier gebleven, omdat ik een hele goede klik heb met de kinderen, met mijn collega's. Er is een hele goede sfeer op de locatie en ik heb ook een goede klik met de ouders. "

Bekijk portret

 

 

 

Ellen telt

Pedagogisch medewerker

"Mijn naam is Ellen  en ik werk in de babygroep van kinderdagverblijf Waterwereld.
Intussen werk ik al 27 jaar in de kinderopvang. Klinkt lang? Zo voelt het absoluut niet! De kinderopvang is een werkveld dat steeds in beweging is. Inzichten veranderen met de tijd  en ook de regelgeving vanuit de overheid brengt bijvoorbeeld verandering met zich mee. "

Bekijk portret

 

 

 

Vienna telt

Pedagogisch medewerker

"Waaraan ik merk dat ik tel bij Humankind? Ik krijg de kans om mij verder te ontwikkelen in de kinderopvang. Er worden allerlei cursussen en opleidingen aangeboden. Zo heb ik nu het diploma gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 & onderwijsassistent niveau 4 behaald. Inclusief Nederlands 3F en VVE, waardoor ik nu aan alle nieuwe eisen voldoe om in kinderopvang te werken. Studeren naast het werken was pittig. Maar zeker de moeite waard. Ik merk op verschillende manieren dat ik echt bijdraag aan de ontwikkeling van kinderen. Ik zie ze letterlijk en figuurlijk GROEIEN! "

 

Vacatures

Is je interesse gewekt? Bekijk dan onze vacatures. 

Onze vacatures 

Bianca telt

Flexpool manager

"Als je bij ons binnen bent is het belangrijk dat je je welkom voelt en dat ook blijft voelen. En daar ben ik voornamelijk ook mee bezig. "

 

Bekijk portret

 

Marian telt

Pedagogisch medewerker

"Dit werk biedt mij allerlei uitdagingen, zoals het project Nederlands als tweede taal (NT2). Hierin werk ik met kinderen die hun vaderland ontvlucht zijn. Ook ben ik met collega’s op studiereis geweest naar Zweden en Kopenhagen. Hun visie en manier van werken zijn ontzettend inspirerend. Ook dit maakt dat mijn beroep heel interessant is én blijft."

 

Bekijk portret

 

Saskia telt

Pedagogisch medewerker

"Zien hoe baby’s de wereld ontdekken en zich ontwikkelen tot vrolijke peuters; dat is wat mijn werk zo leuk maakt. Dat ik daar een bijdrage aan mag leveren bij kinderdagverblijf Domino is super waardevol. Daarnaast word ik bij Humankind echt gezien als persoon en worden mijn talenten benut."

Bekijk portret

Vacatures

Is je interesse gewekt? Bekijk dan onze vacatures. 

Onze vacatures 

Merel telt

Pedagogisch medewerker

"Mijn naam is Merel en ik ben pas sinds 4 weken aan boord bij Humankind. Ik werk bij KDV De Kikkerpoel en BSO Smoesel in Weert. Wat mij positief opvalt is dat collega’s regelmatig mijn mening vragen en dat mijn inzichten ook echt  gewaardeerd worden. Ondanks dat ik nog geen ervaring heb, krijg ik de kans mijn talent te laten zien! De kinderen komen naar me toe als ze vragen hebben of als ze zich niet fijn voelen. Hierdoor geven ze mij het gevoel dat ik bijdraag aan hun ontwikkeling. Ze voelen zich veilig en willen dingen met mij delen en bespreken. Dat maakt het werken met kinderen betekenisvol voor mij.
 

 

Sandra telt

Pedagogisch medewerker

"Mijn naam is Sandra en ik werk sinds kort bij peuteropvang Olleke Bolleke en BSO De Bonte Villa. Bij Humankind kreeg ik meteen een eigen peutergroep en daarnaast vier dagen BSO per week. Ik voel het vertrouwen en de waardering van mijn collega’s. Naast groepsuren, is er ruimte om taakuren in te zetten. Deze kun je gebruiken om je activiteitenplanning te maken of om extra activiteiten te organiseren. Een herfstwandeling bijvoorbeeld of een sinterklaasviering voor peuters.

Ontwikkeling begint met het opbouwen van een band met een kind. Er is pas ruimte voor echte groei als een kind zich veilig voelt. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en met wat wij doen, proberen we hierop aan te sluiten. Door te observeren en registreren krijgen we een goed beeld van wat ze al kunnen en waarbij ze nog hulp nodig hebben. Zo kunnen we ieder kind een stapje verder helpen. De laatste tijd zijn we bijvoorbeeld bezig geweest met rekenprikkels. Spelletjes rondom kleuren sorteren en tellen. Het is mooi om te zien hoe trots een kind kan zijn als zo’n spelletje na een tijdje lukt!"
 

 

Twan telt

Pedagogisch medewerker

"Hoi, ik ben Twan van BSO Berkeloo. In de bijna 20 jaar dat ik voor Humankind werk, heb ik twee opleidingen mogen volgen: evenementenorganisatie en GPM4. Belangrijk, voor mijzelf én voor de organisatie. Het is mooi om te zien dat kinderen zich ontwikkelen. Dat zij zich vrij voelen om zich te uiten en hun mening te geven. Respectvol, maar liefst wel in hun ‘eigen taal’. Dat kan en mag bij ons en dat vind ik mooi."

Vacatures

Is je interesse gewekt? Bekijk dan onze vacatures. 

Onze vacatures 

Kelly telt

Pedagogisch medewerker

"Ik kan meedenken, meebeslissen en meedoen. Ik organiseer buitenactiviteiten in de jaarlijkse outdoor-week en ik mag deelnemen aan diverse workshops waardoor ik mezelf kan ontwikkelen. Zo kan ik kinderen nog beter helpen in hun ontwikkeling. Dat is toch super! "

 

Ruth telt

Pedagogisch medewerker flexpool

"Juist in de flexpool kan je je talent inzetten voor álle leeftijden. Kinderen zijn altijd nieuwsgierig naar die nieuwe, dat ben ik dus. Ze komen naar mij toe om iets te vertellen of te vragen. Op iedere locatie leer ik wel weer wat nieuws. Een baby een verhaal voorlezen, een peuter de kleuren leren, of samen met een kind op de BSO de wereld ontdekken. Heerlijk! Naast mijn werk mag ik een studie volgen. Ik hoop binnenkort mijn HBO-diploma te halen"

Evelien telt

"Met heel veel plezier werk ik nu in totaal 19 jaar bij Humankind. Ik merk dat ik tel, omdat er naar me wordt geluisterd. Je wordt hier bij Humankind gewaardeerd voor je inzet, voor je initiatief, voor nieuwe ideeën en je krijgt ook ruimte om ze te verwezenlijken.

Je draagt op veel gebieden bij aan de ontwikkeling van kinderen; taal, creativiteit en sociaal emotioneel. Je staat naast de kinderen en kunt samen met hen leren en ontdekken. Zo ontwikkelen de kinderen zich elke dag en ik ook. Dat maakt mijn werkdag elke keer een feestje!"

Vacatures

Is je interesse gewekt? Bekijk dan onze vacatures. 

Onze vacatures 

Angela telt

Angela blijft zich graag steeds verder ontwikkelen. En jij?

Mijn naam is Angela van Someren, ik werk op kinderdagverblijf De Maatjes en buitenschoolse opvang Kleine Robbe. Ik zie hier steeds meer mogelijkheden, ondanks dat ik hier al 19 jaar werk. Hier wordt je gezien. Hier wordt naar je geluisterd. Zo denken wij mee over hoe we de dingen doen binnen, van de organisatie of over onze pedagogische visie. Als pedagogisch medewerkers worden wij als expert gezien en zijn wij vooruitstrevend in ons vak. We delen ervaringen, volgen opleidingen en evalueren hoe we in ons werk staan. En als je toe bent aan een nieuwe uitdaging, wordt dit serieus genomen. Ik zit hier zo op mijn plek met de extra taken die ik naast mijn rol oppak, dat ik met veel plezier begin aan mijn volgende 19 jaar en wie weet nog veel langer.

Loes telt

Kinderen spelenderwijs nieuwe dingen leren, dat is genieten. Bij Kinderdagverblijf Tierelantijn passen we bijvoorbeeld Wiskids (wiskunde in spelvorm) toe, zingen we en praten tijdens het spelen. Pleisters plakken of troosten, dat hoort er ook bij. Niet als handeling, maar als stukje ontwikkeling. Tóch een glimlach op dat koppie weten te toveren, dat is de grootste beloning. Dat maakt mijn werk zo mooi.

Shanna telt

Pedagogisch medewerker

"Wij maken het verschil door kinderen een tweede thuis te bieden; ze zijn vertrouwd, komen met vragen én met verhalen bij ons. Daarnaast vind ik het een uitdaging om kinderen kennis te laten maken met nieuwe activiteiten, of net een stapje verder te gaan in iets dat ze al kennen."

 

 

Vacatures

Is je interesse gewekt? Bekijk dan onze vacatures. 

Onze vacatures 

Esther telt

Pedagogisch medewerker

“Ik werk hier al 27 jaar, omdat ik elke dag weer de tevredenheid voel van de kinderen, blije ouders om me heen zie. Mensen die met een goed gevoel hier hun kind brengen. Ik merk dat ik tel binnen Humankind, omdat ik resultaat zie bij de kinderen door de visie waarmee wij werken.  De tevredenheid en de rust die ze uitstralen. Ja dat doet me heel erg goed.”

Bekijk portret

 

Patricia telt

Pedagogisch medewerker

“Ik merk dat ik tel, omdat ik de vrijheid krijg om al mijn kwaliteiten in te zetten, waardoor ik nu een eventmanager ben. Ik heb kunnen doorgroeien als eventmanager, omdat ik in een functioneringsgesprek heb aangegeven dat ik wat meer uitdaging wilde in mijn werk. Samen met mijn locatiemanager heb ik gekeken naar mogelijkheden om buiten de groep wat extra te doen.”

Bekijk portret

 

Carla telt

Pedagogisch medewerker

"Ik voel mij een verlengstuk in de opvoeding en partner van ouders. Werken met jonge kinderen blijft prachtig.⁠ Iedere dag is anders!"

Bekijk portret