Ons verhaal

Een kind dat opgroeit tot een krachtige volwassene, maakt onze wereld mooier. Daarom hebben we hebben maar één doel: optimale groei en bloei van ieder kind. Wij zouden niet anders willen, want wij zijn Humankind.

Daarom Humankind

Humankind verwijst naar de mensheid, naar ons allemaal. Zij en wij, jij en ik. Wij samen als collectief met een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid voor elkaar en de wereld. Zo leveren wij een bijdrage aan een mooiere samenleving waarin zorg en respect voor de leefomgeving belangrijk zijn. Voor mens en natuur. Voor elk individu en elkaar. Nu en in de toekomst.

Kinderopvang? Kindontwikkeling!!

Wat in 1983 begon als kinderopvang, reikt inmiddels veel verder. Dagelijks zetten onze pedagogisch professionals zich met hart, hoofd en handen in voor optimale ontwikkeling van ieder kind. Groeien kan een kind overal, maar écht tot bloei komen? Daar is meer voor nodig. Wij dagen kinderen uit, stimuleren hun zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid en het ontdekken wat hun talenten zijn. Bij ons mag en kan veel. Natuurlijk binnen de grenzen van veiligheid. Een kind dat zelf mag ervaren, ontdekken, beslissen én fouten maken, blijft je verbazen. Als vandaag wél kan, wat gisteren nog niet lukte.

 

Ieder kind dat groeit en bloeit is in potentie een wereldverbeteraar.

#opeigenbenen

De kracht van samen

Fijne kinderjaren gaan een leven lang mee. De lokale leefomgeving waarin een kind opgroeit vormt de basis voor zijn of haar verdere leven, voor geluk, gezondheid, gedrag en (talent)ontwikkeling.

Onze bijdrage is het versterken van de cirkel rondom het kind. Wij geloven dat als alle betrokken partijen rondom het kind samenwerken, we een ecosysteem creëren voor de optimale ontwikkeling van ieder kind: It takes a village to raise a child. Ook op landelijk niveau leveren wij –samen met andere spelers in het veld- een krachtige en invloedrijke bijdrage aan het van groei tot bloei komen van kinderen. 

Deze inhoud is gedeactiveerd totdat cookies zijn geaccepteerd

De kracht van ieder kind

Kinderen zijn ontdekkingsreizigers. Wij stimuleren, motiveren en faciliteren ieder kind om zichzelf te zijn en het beste uit zichzelf te halen.

Spelen, ontdekken en zelf leren.Ieder kind is anders en ieder kind telt mee. Ieder kind mag helemaal zichzelf zijn. Kinderen mogen meedoen, meedenken en meebeslissen. Met hun unieke kwaliteiten, onbegrensde, creatieve denkvermogen en frisse blik op zaken die wij als volwassenen soms onnodig gecompliceerd maken, verrassen zij ons voortdurend. Wij leren ze verantwoordelijkheid te dragen voor hun leefomgeving, door voor zichzelf en anderen op te komen.

Wij brengen kinderen in beweging, letterlijk en figuurlijk. Liefst buiten, ook als het regent. Onze kinderen geven wij graag liefde mee voor onze wereld/ voor mens en natuur.