Actueel

Kinderopvang sluit met ingang van woensdag 16 december, behalve voor ouders in cruciale beroepen

15 december 2020 - Actueel

Maandag 14 december heeft de overheid besloten dat zowel scholen als kinderopvang moeten sluiten. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Onze reguliere kinderopvang is daarom van woensdag 16 december tot en met dinsdag 19 januari 2021 gesloten.

We zijn wel open voor ouders in cruciale beroepen, die een contract met ons hebben. Is één van de ouders werkzaam in een cruciaal beroep, word je verzocht zoveel mogelijk de opvang zelf (in je eigen omgeving) te regelen. Ook wordt opvang geboden aan kinderen in een kwetsbare positie. Kinderen worden zoveel mogelijk op hun eigen locatie opgevangen.

Niet afmelden in Ouder App

Omdat de sluiting van kinderopvang door de overheid is bepaald, hoef jij je kind(eren) niet zelf af te melden in de Ouder App. Daarom is de optie voor het afmelden en ruilen van dag(del)en tijdelijk niet beschikbaar.

Krijg ik de kosten vergoed?

De overheid roept ouders op alles te laten zoals het nu is, dus contracten in stand te houden en de facturen te betalen. De compensatieregeling van het voorjaar geldt ook nu weer. Dit betekent dat de overheid alle ouders die gebruik maken van kinderopvang compenseert tot het maximum uurtarief. Het deel van het tarief dat daarboven ligt komt voor rekening van opvangorganisaties.

Met elkaar en voor elkaar

Helaas is dit wederom een ingrijpende maatregel, die noodzakelijk is in het belang van onze volksgezondheid. Hoe graag we er ook zijn voor alle kinderen en alle werkende ouders, de maatregelen en richtlijnen van de rijksoverheid en het RIVM zijn leidend.

Vanzelfsprekend volgen we de informatie op de voet en houden we je op de hoogte. 

Zorg voor elkaar, blijf gezond.