Actueel

Humankind is Oranjefan #EURO2020 

17 mei 2021 - Actueel

Zomer 2021. ln heel Europa vieren we het voetbal. Team Humankind trapt af, samen met de KNVB, en kleurt oranje. Onze BSO's gaan 100% voor de bal. Kinderen worden echte Oranjefans en organiseren hun eigen kampioenschap HK2021. Twee maanden lang zijn wij sporters én supporters. Alle kinderen overal aan de bal!  

Voetbal leeft. Het is volksport nummer één. Voetballen kan overal en met iedereen. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) wil nog meer kinderen laten warmlopen voor voetbal. Een bal beweegt én doet bewegen, verenigt en nodigt uit. Daar haken wij graag op in. Want bewegen is goed voor body, brein en besties. Robin Alma, bestuurder van Humankind: ‘Vanuit een gedeelde wens om kinderen meer te laten bewegen en liefde voor sport mee te geven, hebben wij de handen ineengeslagen met de KNVB. Samen brengen wij het voetbal naar de kinderen. Zij gaan deze zomer lekker veel voetballen en leven als echte Oranjefans toe naar EURO 2020!’ 

 

Humankind kleurt oranje
 

Samen met en voor de kinderen organiseren onze BSO’s allerlei activiteiten rondom EURO2020. Binnen én buiten de BSO, in samenwerking met school, sport-, buurtvereniging of andere enthousiaste sportfans. De kinderen verzinnen zelf wat zij op hun BSO willen doen. Zij denken, doen en beslissen mee. We starten op 17 mei, zodat we helemaal opgewarmd zijn als het echte kampioenschap op 11 juni van start gaat. We trainen onze voetbalskills, leren hoe we ons eigen Humankind toernooi HK2021 organiseren, ontdekken van alles over de spelregels, verdiepen ons in de teams, onze favoriete spelers, het speelschema en ervaren hoe het is om te winnen. En ook hoe je sportief kunt blijven als je een keer verliest. Want dat hoort erbij. 

 

Samenwerking KNVB 

‘’Om kinderen te laten genieten van voetbal helpen wij Humankind met het organiseren en faciliteren van leuke voetbalactiviteiten. Het aankomende EK moet zorgen voor een Oranjekoorts zodat kinderen ook zelf gaan voetballen, voetballen als Oranje. Een fantastisch initiatief vanuit Humankind om voetbal centraal te stellen komende periode. Door hierin samen op te trekken gaan we kinderen meer laten bewegen, en bovenal heel veel plezier laten beleven aan het voetbal’’, aldus Ruud Andries, coördinator marketing amateurvoetbal bij de KNVB. 

 

Heel Europa juicht 

En op 11 juni is het zover. Een maand lang spelen honderden voetballers van 24 landen in totaal 51 wedstrijden, verspreid over 12 grote voetbalstadions in 12 Europese steden. Van Londen en Boekarest tot Bakoe en Sint-Petersburg. En Amsterdam! Het Nederlands team speelt de eerste wedstrijd op 13 juni. Wij juichen mee. Als het kan kijken we samen een wedstrijd op de BSO. Hup oranje!