Actueel

Bewegen, leren én plezier

27 augustus 2020 - Actueel

Bewegen is goed voor iedereen. Voor een lichaam en brein in de groei is bewegen zelfs een must. Bloedsomloop, spieren en organen worden gestimuleerd. Het bevordert de algehele conditie en het immuunsysteem. Juist het jonge brein heeft de uitdaging en prikkels van bewegen nodig. Om te leren onthouden, anticiperen en samenwerken. Flink bewegen bevordert de gezondheid, weerbaarheid en een blij gemoed. Dit is een feit.

Goed voorbeeld doet volgen 

Je hoeft geen fanatiek sportschoolbezoeker te zijn om het goede voorbeeld te geven aan je kind. Het zit 'm in kleine dingen. Laat je auto staan en ga met de fiets naar de bakker, met een vaartje de trap op en misschien zelfs een potje tafeltennis over de eettafel. Kinderen pikken dit bewust en onbewust op. Daarbij is stimuleren erg belangrijk. Buiten of binnen, als dat jonge lijf maar in beweging komt! 

Letterspeurtocht & duplosommen 

Humankind benadrukt het belang van bewegen in beleid en werkwijzen. Dit jaar wordt extra geïnvesteerd in middelen en activiteiten om kinderen te stimuleren meer te bewegen. In samenwerking met Springlab zijn spelactiviteiten ontwikkeld om bewegend leren voor kinderen ook thuis een boost te geven. Zoals de letterspeurtocht die kinderen in beweging brengt door ze in huis te laten speuren naar post-its met letters. Het lijkt wel op eieren zoeken met Pasen, speuren vinden kinderen nou eenmaal leuk! Én ze leren ook nog over letters, taal en schrijven. Het spel duplosommen combineert  bewegen met rekenen. Eerst verstop je in en rondom huis duploblokken. Met drie vakken maak je sommen die je kind aanzetten tot rekenen. Het antwoord moet daarna  vliegensvlug bij elkaar worden gezocht. Zie ze rennen! Weer twee vliegen in één klap. Of eigenlijk drie: bewegen, leren én plezier. 

Samen kunnen we kinderen stimuleren om méér te bewegen. Dat bewegen goed voor ze is, hoef je ze niet eens uit te leggen, de mens is ervoor gemaakt. En kinderen zeker.