Actueel

Beweegarmoede te lijf

31 juli 2020 - Actueel

‘We bewegen veel te weinig en daar moeten we wat aan doen!’ Dit gaf de regionale kinderraad in Zuid-Holland in 2019 aan. Reden voor de regiodirectie om een design challenge uit te schrijven. De kinderen zijn zelf op zoek gegaan naar de oplossing voor dit maatschappelijk probleem met grote gevolgen voor gezondheid, mentaal en sociaal welbevinden van kinderen. Onder begeleiding en met geavanceerde tools.

Design challenge

Kinderteams van acht verschillende Humankind BSO's gingen gedreven aan de slag met het doel beweegarmoede onder kinderen aan te pakken. De basis was hun eigen research. Gebruik makend van digitale ondersteuning, apps, tablets en een green screen kwamen de BSO teams tot allerlei inventieve ideeën.

 

Tijdens een spannend pitchevent in De Kuip in Rotterdam, hebben de teams hun ideeën gepresenteerd. De professionele vakjury -waaronder oud-profvoetballer Johnny Metgod- koos uit alle geweldige ideeën twee winnaars: team App & Vloed en team De Spanjaarden. Het ene idee draait om een database met allerlei sport- en spelactiviteiten per regio. Het andere idee behelst een platform waar kinderen, familie, vrienden en bekenden hun locatie kunnen delen. Juist in de combinatie schuilt de kracht om kinderen buiten aan het spelen te krijgen. 'Heel innovatief en veelbelovend', aldus de jury.

Humankind maakt mogelijk

“Wij geloven in de combinatie van de winnende ideeën. Als initiatiefnemer van de design challenge zorgen wij er dan ook voor dat deze combinatie-app daadwerkelijk tot leven komt!’” zegt Pepijn Djelan, regiodirecteur Zuid-Holland van Humankind. Kinderen stimuleren te bewegen, lekker naar buiten te gaan en te genieten van sport en spel is prioriteit binnen de ambitie van Humankind. Deze app gaat hier zeker aan bijdragen.